انکس های 19 گانه هواپیمایی
تشکیل ایکائو و لیست انکس های ۱۹ گانه
سازمان جهانی ایکائو در سال ۱۹۴۷ پس از کنوانسیون شیگاکو و بعد از جنگ جهانی دوم تشکیل شد. هدف از تشکیل آن ایجاد هماهنگی بین کشور ها و برقراری پروازهای بین المللی جهت تعاملات اقتصادی و سیاسی بوده است. در این راستا انکس های ایکائو ادبیات و چارچوب مشترک فنی را در صنعت هوایی تعریف و بیان می دارد که مسلما” این انكس ها و قوانین تعریف شده مرتب به روز آوری می شود نمونه آن انکس های ۱۹ گانه می باشد که در سال ۲۰۱۳ ایجاد و الزامی گردید .
ایکائو یک نهاد قانونگذاری می باشد که اهداف ذیل را سرلوحه کار خود دارد:
- اطمینان از رشد منظم و این هواپیمائی کشوری بين المللي در سراسر جهان
- تشویق صنعت و طراحی هواپیما براي مقاصد صلح جویانه
- ترغیب توسعه خطوط هوائي، فرودگاه ها و تسهیلات هوانوردی براي هواپيمائی کشوری بين المللي
- پاسخ به نیاز مردم جهان به حمل و نقل هوائی ایمن، منظم، کارا و با صرفه
- جلوگيري از تضييع اقتصادي ناشي از رقابت مضره
- حفظ حقوق دول عضو و تامین فرصت مساوي براي اعضاء براي برقراري سرويس هوایی بين المللي
- از بین بردن تبعیض میان کشورهاي عضو
- افزایش ایمنی پروازها در ناوبري بین المللی
- ارتقاء عمومی همه ابعاد هوانوردی
لیست انکس های ۱۹ گانه به شرح ذیل است:
ANNEX 1 – PERSONNEL LICENSING
انکس 1 : گواهینامه ها
این سند در رابطه با گواهینامه های مختلف صنعت هواپیمایی و شرایط احراز آن صحبت می کند. متولی این انکس استاندارد پرواز در سازمان هواپیمایی کشوری می باشد.
سند مذکور دارای شش بخش به شرح زیر می باشد:
بخش اول: تعاریف (واژه های بکار گرفته شده، از نظر فنی و حقوقی تعریف شده است .
بخش دوم: شرح تفصیلی در رابطه با مقررات احراز گواهینامه خلبان و کمک خلبان ( خصوصی، تجاری) هواپیما، هلیکوپتر، بالن و گلایدر می باشد.
بخش سوم: در خصوص مقررات احراز گواهینامه های خدمه پرواز مانند خدمه پرواز مانند مهندس پرواز ، ناوبر هواپیما و اپراتور دستگاه رادیویی هواپیما می باشد.
بخش چهارم: در خصوص مقررات احراز گواهینامه متخصصین غیر از خدمه پرواز مانند متخصصین تعمیر و نگهداری هواپیما و کنترلرهای مراقبت پرواز می باشد.
بخش پنجم: شامل توضیحاتی در زمینه فرم و رنگ و مشخصات مندرج در گواهینامه ها می باشد. در زمینه نیازهای چک پزشکی و نحوه انجام آن و همچنین مدت اعتبار آن، شرح داده شده است.
ANNEX 2 – RULES OF THE AIR
انکس ۲ : مقررات هوانوردی
این سند در رابطه با مقررات هوانوردی که می باید خلبان و پرسنل مراقبت پرواز رعایت نمایند صحبت می کند ، و مشتمل بر پنج بخش می باشد :
بخش اول : تعاریف (واژه های بکار گرفته شده از نظر فنی و حقوقی تعریف شده است.
بخش دوم : چگونگی کاربرد مقررات هوانوردی و مسئولیت رعایت آنها و اختیارات خلبان و ممنوعیت مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی بیان گردیده است.
بخش سوم : اعمال قوانین عمومی در رابطه با حفظ جان و مال مردم و جلوگیری از تصادف هواپیما و هواپیما ربایی و رهگیری توسط هواپیماهای نظامی و همچنین سرویس اطلاعاتی مراقبت پرواز
بخش چهارم : شامل مقررات پرواز ((با دید VFR) VISUAL FLIQHT RULES) )) می باشد.
بخش پنجم :شامل مقررات پرواز کور IFR) INSTRUMENT FLIGHT RULES) و مقررات پرواز در داخل و خارج فضا های کنترل شده، می باشد. در این انکس تجهیزات ضروری در هواپیما به منظور آگاهی واحد های مراقبت پرواز از موقعیت آنها و چگونگی تنظیم طرح پرواز و همچنین علائم مورد استفاده در زمان اضطراری و رهگیری هواپیما نیز مورد بحث قرار می گیرد.
برای آشنایی بیشتر با انکس دوم هواپیمایی می توانید مطالب آموزشی دوره پارت 145 را ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید