واژه نامه هوایی
واژه نامه هوایی
فرهنگ واژگان، فرهنگ لغت، واژهنامه، لغتنامه، فرهنگ یا فرهنگنامه کتابی است که در آن معانی واژههای یک زبان معین با توضیحات مربوط به ریشه شان، تلفظ شان، یا اطلاعات دیگر مربوط به آنها به ترتیب حروف الفبای همان زبان گردآوری میشوند . واژهنامه گاه به فهرست واژههایی در در انتهای کتابها میآیند گفته میشود که معادل glossary (واژه نامه هوایی) در زبان انگلیسی است.
فرهنگ واژگان با دانشنامه(دایرة المعارف)تفاوت دارد. در یک واژهنامه معمولاً، فقط به معنای واژهها اکتفا میشود . اطلاعات دیگری (نظیر تاریخچه) داده نمیشود. به علاوه، در واژهنامهها فقط به واژههای عمومی یک زبان اشاره میشود. اسامی خاص (مانند اسم مکانها و اشخاص) کمتر نوشته میشود. با این حال، مرز دقیقی بین واژهنامه و دانشنامه نمیتوان تعیین کرد ، و برخی کتب به نوعی در هر دو طبقه جا میگیرند، مانند لغتنامه دهخدا.
هواپیما
لغتنامه دهخدا
هواپیما. [ هً پ َ / پ ِ ] (نف مرکب ) طی کننده هوا ، که در هوا راه پیماید : پیش ِ آسیب ِ صواعق ِ حادثات چه بنگه موری و چه تخت هواپیمای سلیمانی . (منشآت خاقانی چ محمد روشن تهران 1349 هَ . ش . ص 10) || (اِ مرکب ) طیاره . آویون . آیروپلان . نوعی مرکوب ماشینی که با گردش سریع ملخها به نیروی موتوریا از طریق تخلیه گاز متراکم (جت ) به حرکت درآید وبار و مسافر به هوا برد و از جایی به جایی رساند.
واژهٔ هواپیما توسط فرهنگستان ایران در زمان رضاشاه پهلوی ساختهشد و در ایران و دیگر کشورهای فارسیزبان رایج گردید. این واژه از ترکیب دو واژه هوا و پیما که از ریشه پیمایش یا پیمودن مشتقشده تشکیل میشود. پیش از ساختن واژهٔ هواپیما، در زمان قاجار واژه عربی «طَیّاره» بکار گرفته میشد که با واژه «طیور» در دامپروری همریشه است. در زبان انگلیسی واژه airplane یک وامواژه از فرانسوی aéroplane است که ریشه در زبان یونانی دارد.
مخفف ها در هوانوردی و هوافضا
دیکشنری هوانوردی
دانلود نسخه اندروید اپلیکیشن دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک